Keitä me olemme

Savitanhuan elämysten takana olemme me kolme yhdessä kutsumiemme ammattilaisten kanssa.

keraamikko / keramiikkataiteilija

Silja Merikallio

Silja on tamperelainen keraamikko/keramiikkataiteilija ja työskennellyt saven parissa 90-luvulta lähtien. Vuosien varrella hän on tehnyt teoksia monenlaisilla tekniikoilla aina käyttöesineistä ja koruista sisustuskokonaisuuksiin, suuriin ulkoveistoksiin ja julkisiin teoksiin. Silja kokee, että savi on materiaalina monipuolisesti inspiroiva ja tarjoaa loputtomasti uusia mahdollisuuksia tutkia ja kehittää sekä tekotapoja että ilmaisua. Viime vuosina hän on tehnyt useita kiinteistötaideteoksia sekä keramiikasta että betonista. Suuren osan työajastaan hän dreijaa lemmikkien uurnia. Tilaustöiden ohella hän kehittelee uusia tuotteita sekä teoksia ja myös opettaa eri oppilaitoksissa.

www.siljamerikallio.fi
instagram.com/siljamerikallio

keramiikkataiteilija / muotoilija

Leena Hyttinen

Leena on tamperelainen keramiikkataiteilija ja lasi- ja keramiikkamuotoilija. Hän työskentelee pääasiallisesti erilaisin käsinrakennustekniikoin leikkisällä ja kokeilevalla otteella. Viime aikoina hän on ollut erityisen kiinnostunut testailemaan kotimaisia villisavia osana teoksiaan. Oman taiteellisen työskentelynsä lisäksi hän opettaa keramiikkaa eri oppilaitoksissa sekä luotsaa puheenjohtajana Ornamon alaista Taiteilijat O ry:tä.

keraamikkO

Helmi Hytönen

Helmin profiilikuva

Helmi on 2021 valmistunut keramiikka-alan artesaani. Helmi on keskittynyt valmistamaan keraamisia koruja suomalaisesta punasavesta, ja sen lisäksi puupolttoisten käyttöesineiden dreijaus on lähellä sydäntä. Helmi on myös työskennellyt Siljan kanssa lemmikkiuurnien parissa pari vuotta. Helmi on laaja-alaisesti eri taiteen aloilla toiminut innostuja, joka haluaa että kaikilla olisi mahdollisuus päästä luoviin tiloihin!

vierailevat ohjaajat

Menossa mukana:

Tule innostumaan kanssamme saven ja keramiikan tekemisen monipuolisuudesta!
ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy lisää!